Sunday, 31 January 2016

"TAK ADA MASA"

"Abu, aku ada masuk satu CHANNEL QURAN IN MY HEART, channel pasal ilmu quran ni. Sedap la. Dapat la aku recharge balik Ilmu Quran aku ni."
"Nanti aku whatsapp kau link Channel tu."

https://telegram.me/almukhlisin

"Masa aku pun semakin terurus disebabkan aku mengaji ilmu quran ni."

"Tak pe la, Ahmad. Aku tak de masa la. Aku sibuk. Kau kan tahu kan. Aku ni sibuk."

Selang beberapa jam.

"Abu, dah pukul dah?"

"Pukul 10.30 pagi." 

"Hah, aduh. Kerja tak siap lagi ni. Bos mesti marah ni. Ingat nak layan kejap je telegram ni. Melarat."

"Benda lain kau boleh layan. Kalau pasal quran. Liat je kau. 
Habis macam tu je, masa kau. Kalau layan CHANNEL QURAN IN MY HEART ni.

https://telegram.me/almukhlisin

Ada la juga manfaatnya. Masa kau pun akan terurus kerana belajar ilmu QURAN.

Ok la, Abu. Send link tu kat aku.

Ni dia. 
https://telegram.me/almukhlisin

Sebarkan ye, kau pun boleh sama dapat PAHALA sebab orang ngaji hasil dakwah kau.

DAKWAH COPY & FORWARD  

#UstazAlMukhlisin

#QuranInMyHeart

Thursday, 28 January 2016

CHANNEL QURAN IN MY HEART

Channel yang berkaitan ilmu Quran

πŸ‘‰Anda boleh dapatkan ilmu al-quran disana

πŸ‘‰Anda boleh bertanya apa2 permasalahan tentang ilmu Quran.

Tekan Link di bawah
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

https://telegram.me/almukhlisin

Kongsikan kepada semua,
Supaya ianya lebih bermanfaat.

Friday, 8 January 2016

Anda Nak Belajar Quran Secara ONLINE?


πŸ‘‰1⃣Sila Klik  link kat bawah niπŸ‘‡

https://telegram.me/almukhlisin

πŸ‘‰2⃣Then, klik πŸ‘‰JOIN

Free of charge(FOC)

 Tolong sebarkan ke semua group whatsapp @ telegram @ apa sahaja cara sebaran yg anda tahu.

Mudah-mudahan perkongsian ilmu alquran ini menjadi saham akhirat kita dgn sebab org join link yg kita share ini.

Moga kita semua mendapat pahala yg berterusan di sisi ALLAH SWT. Ameen

#UstazAlMukhlisin
I PHONE '5S' KU..

"Fuuhhh... nasib baik la ada cover yang keras ni. Kalau tak, habis la iphone 5s aku nii.." mengeluh panjang aku dibuatnya sambil mengutip iphone 5s ku yang jatuh di atas jalan sebab nak cepat sangat tadi.

Astaghfirullah.. Sepatutnya aku bersyukur kepada ALLAH bukannya sebab cover ni.

Aku pun meneruskan perjalanan sambil berfikir. Inilah KUASA SEDEKAH yang ALLAH nak bagi aku faham. Sebelum ni, aku hanya tahu saje, sedekah ini memang ajaib. Boleh mengangkat malapetaka atau perkara buruk.

Aku teringat, sebelum aku balik dari membeli barang tadi, aku ternampak seseorang yang sangat memerlukan. Aku menyeluk poketku untuk menghulurkan kepada dia. Hanya ada syiling saje. Maklumlah baru lepas membeli barang. Aku terus menghulurkan kepada orang itu.  

Alhamdulillah. Tak ku sangka, ALLAH bayar CASH terus kepadaku.Terima kasih YA ALLAH di atas perkara yang berlaku. Aku semakin YAKIN dengan KUASA AJAIB pada SEDEKAH.

.........................................................................................
MORAL OF STORY :

SEDEKAHLAH walaupun RM0.10. Anda akan rasai sendiri ajaibnya  kuasa sedekah itu.

Hari Jumaat yang berkat ni. JOM SEDEKAH.

NO akaun : 03027010014572
Nama Akaun : Tetuan Masjid Taman Lati.

#UstazAlMukhlisin
#MasjidAtTaqwaTamanLati